Iedereen mee op pad

We weten intussen hoe belangrijk ontspanning en zelfzorg is. Er wordt ontzettend veel over gezegd en geschreven. En toch… de mensen die het meest nood hebben aan een kans om even hun zorgen te vergeten: zij hebben vaak geen toegang tot het vrijetijdsaanbod. 

Vrije tijd is essentieel om te ontspannen en je batterijen weer op te laden. Iedereen heeft recht op vrije tijd. 

Maar veel mensen ervaren drempels om aan het vrijetijdsaanbod deel te nemen. Die drempels nemen verschillende vormen aan, en als vrijetijdsorganisatie wil Pasar ze zo veel mogelijk wegwerken. Activiteiten als wandelen, fietsen en kamperen willen we toegankelijk maken voor iedereen. 

Dat hoeven we niet alleen te doen. Door gericht samen te werken maken we de brug naar veel meer mensen die nood hebben aan ontspanning. En dat samenwerken is nog plezant ook! Dat hebben we de afgelopen jaren gemerkt toen we in verschillende Pasar-afdelingen al fijne drempelverlagende initiatieven zagen. 

Om nog meer activiteiten toegankelijk te maken hebben we jouw hulp nodig, als lokale streekkenner en maker van vrije tijd. 

Verken op de volgende bladzijden alvast de mogelijkheden en nieuwe kansen die zulke drempelverlagende initiatieven met zich meebrengen. 

Met de tips, ideeën en praktijkvoorbeelden kan je binnen jouw lokale afdeling aan de slag. Soms zijn kleine ingrepen al genoeg om voor kwetsbare mensen een wereld vanverschil te maken. 

Nu al bedankt voor je nieuwsgierigheid en je enthousiasme! 

 

Pasar Aalst

Pasar Hamont Achel

Pasar Hamont-Achel

Pasar Beernem

Pasar GPS Waas en Dender

pasar_pak-je-tijd_blauw-wit_400.png

Pakjetijd.be is een actie van Pasar vzw.

Meer info over Pasar vind je op www.pasar.be

 

Ambassadeurs van vrije tijd gezocht

Wil je meewerken aan de Week van de Vrije Tijd? Stuur een mail naar pakjetijd@pasar.be

Heb jij het gevoel dat je te weinig vrije tijd hebt? Dat je vrije tijd vol zit met klusjes en verplichtingen? Laat van je horen!

Op basis van jouw reacties bekijken we hoe we acties kunnen opzetten.

Stuur je getuigenis naar pakjetijd@pasar.be