Pleidooien

Pasar ijvert voor een vijfde extra betaalde vakantieweek!

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Pasar wil net zoals Groen en het ACV graag het enorme belang van (wettelijke) vakantie als kostbaar pauzemoment in onze sneltreinlevens benadrukken.

Daarom lanceren wij de campagne ‘Tijd voor (meer) vakantie!’ waarbij we hen willen bijtreden in de eis voor een minimum van 25 wettelijk betaalde verlofdagen in alle sectoren. Als vrijetijdsorganisatie willen we hiermee beklemtonen dat de mens nood heeft aan kwalitatieve tijdsblokken van pure tijd voor zichzelf buiten de werkuren en eigen privétaken. 

Deconnectie en onthaasting zijn basisrechten waarop elke persoon in onze maatschappij beroep moet kunnen doen om zijn of haar batterijen opnieuw op te laden. Meer aandacht voor en een uitbreiding van het aantal wettelijke vakantiedagen zal mensen toelaten om in hun leven meer tijdsperiodes te reserveren en te clusteren waarin ze kunnen rusten en ongestoord kunnen genieten van pure, persoonlijke vrije tijd.

Tijd voor (meer) vakantie!

 Wil jij weten of je veel of net weinig verlofdagen hebt? Doe dan snel mee met onze online test!

pasar_pak-je-tijd_blauw-wit_400.png

Pakjetijd.be is een actie van Pasar vzw.

Meer info over Pasar vind je op www.pasar.be

 

Ambassadeurs van vrije tijd gezocht

Wil je meewerken aan de Week van de Vrije Tijd? Stuur een mail naar pakjetijd@pasar.be

Heb jij het gevoel dat je te weinig vrije tijd hebt? Dat je vrije tijd vol zit met klusjes en verplichtingen? Laat van je horen!

Op basis van jouw reacties bekijken we hoe we acties kunnen opzetten.

Stuur je getuigenis naar pakjetijd@pasar.be